среда, 20. јул 2011.

Čije smo gore list


Kao velikosrpski nacionalista, ponosan na svoju državu, svoju istoriju i svoje poreklo, strašno sam se razočarao kada sam došao do, može se reći relevantnih rezultata genetskih istraživanja o poreklu Srba ali i Evropljana. Zvanična istorija nas je učila jedno, a ispostavilo se da je istina nešto sasvim drugo, pa su rezultati ovih istraživanja lupili šamar u lice, ne samo meni, već čitavoj Srbiji, regionu ali i Evropi. Ispostavilo se da skoro niko nije ono što je mislio da jeste, pa je tako i nacionalizam otišao onako kao je i došao, javio se u sedamnaestom i osamnaestom, a završio u dvadesetprvom veku.
Rezultati su pokazali da su svi narodi toliko izmešani i da čista nacija jednostavno ne postoji. Danas ćete naći, Srbina i Hrvata, Nemca i Francuza, Grka i Turčina, koji pripadaju istom narodu, a ne onom za koga su mislili da pripadaju. To takođe nije nužno vezano za novije migracije, već za ko zna koliko stare migracije iz svih delova Evrope. Npr. jedan Italijan danas može migrirati u Poljsku, uzeti njeno državljansto i smatrati se originalnim Poljakom, jer će u Poljskoj naći hiljade Poljaka čiji su preci živeli na teritoriji današnje Poljske hiljadama godina, a da imaju istu DNK haplogrupu, što znači da pripadaju istom narodu.
Pod nacijom danas se može podrazumevati samo politika, ideologija, osećaj propadnosti nekoj grupi, a nikako ono što bi nacija trebala predstavljati, i ona danas gubi svoju prvobitnu smisao. Kao što je moguće izabrati i bodriti neki sportski klub bilo gde u Evropi, tako je moguće i izabrati bilo koju naciju u Evropi i biti njen pripadnik, a da vam to niko ne može osporiti, jer u bilo kojoj Evropskoj naciji, nećete se mnogo razlikovati od ostalih i naći ćete hiljade vaših krvnih srodnika.
Zbog toga su svi ratovi, vođeni u modernoj Evropskoj istoriji bili bratoubilački ratovi, jer su se uglavnom ratovali isti narodi međusobno. Ispostavilo se da su najveći tragičari oni koji su vodili ratove zbog nacionalizma. Jedan od najvećih je Adolf Hitler, koji vodi poreklo iz današnje Somalije ili Egipta i pripada haplogrupi (E1b), koji je servirao arijevsku ideologiju kako bi iskorenio Semite, haplogrupu (J1), a u ratu su učestvovali i najviše stradali u borbama jedni protiv drugih, ali i jedni i drugi međusobno, dva bratska naroda, Kelti (R1b) i Sloveni (R1a), i oba vode poreklo od jednog naroda ili iste haplogrupe (R1).
Slično se desilo i u bivšoj Jugoslaviji, gde su se isti narodi ubijali međusobno, Iliri (I2a2), Sloveni (R1a), Hamiti (E1b1b), jer su sva tri ova naroda skoro podjednako raspoređeni u nacijama koje su tad ratovale. Da li je slučajnost ili ne, ali jugoslovenske nacije su toliko slični jedni drugima a dovoljno različiti od ostalih, da se slobodno mogu smatrati jednom nacijom, a sve zbog skoro podjednake raspoređenosti haplogrupa drevnih naroda. Sa tim da severnije oblasti bivše Jugoslavije imaju veći procenat Kelta i Germana, a južnije oblasti Helena i Hamita.
Najstariji Evropljani, dakle, ljudi koji su prvi naselili Evropu, odnosno Balkan, haplogrupa (I2), svojih drirektnih potomaka imaju najviše u Bosni i Hercegovini i Švedskoj. Ta haplogrupa je inače najrasprostranjenija na Balkanu i Skandinaviji. Jedni od potomaka najstarijih Evropljana su i Iliri (I2a2), kojih najviše ima u BiH, Kelta (R1b) najviše ima u Irskoj, Slovena (R1a) u Poljskoj, Germana (I1) u Švedskoj i Norveškoj, Helena i Feničana (J2) na Kipru, a Hamita odnosno Drevnih Egipćana (E1b1b) u Albaniji.
Nijedno istraživanje nije rađeno po nacijama već po državama, pa se ne može nijedna nacija svrstavati generalno kao potomak određenog naroda, pogotovo ne multinacionalne države.
Što se tiče Srbije, ona nije većinski Slovenska već Ilirska (I2a2), isto važi za Hrvatsku i BiH, dok je Slovenija najslovenskija država bivše Jugoslavije.
Crna Gora i Makedonija najviše korene vuku od Hamita iz Afrike, haprlogrupa (E1b1b) i veoma su im slični Albanija i Grčka, najviše zbog te Afričke haplogrupe ali i Helenske (J2).
Turci, Rumuni i Bugari u najvećem broju su Heleni (J2), Mađari i Austrijanci su Sloveni (R1a), a Nemci, Belgijanci i Holanđani su Kelti (R1b).
Naravno da niko nije zadovoljan ovim rezultatima, pogotovo mi na Balkanu, i uglavnom ove rezultate negiraju i proglašavaju netačnim, i ako za svoje tvrdnje nemaju relevantan naučni dokaz. Naravno da rezultati mogu i biti netačni ili se razlikovati od instututa do instituta, ali to se može meriti u zanemarljivim procentima.
U Evropi danas postoji mnoštvo instituta koji se komercijalno bave genetskim istraživanjima, pa tako, svi oni nezadovoljni ovakvim rezultatima, ako se usuđuju, mogu saznati čije su gore list.

Detaljnije o etničkoj rasprostranjenosti u svim Evropskim državama








2 коментара:

  1. Овај видео је потпуно погрешно и аматерско тумачење иначе релевантних научних података, ко жели (и сме) да сазна истину, мора ово питање да истражи много озбиљније, и што је још важније - мултидисциплинарно.

    ОдговориИзбриши
  2. Sviđalo se to nekome ili ne nauka dokazuje i tu nema ni po babu ni po stričevima.....Svaka nacija je heterogena tj nacija je konglomerat više naroda.....a znamo da su i države pa i nacije nastajale političkim odlukama....Uostalom ko ne vjeruje evo neka se uvjeri...Nisu to nikakve teorije zavjere...http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

    ОдговориИзбриши